قانون جهش تولید دانش‌بنیان در کنار رفع چالش‌ها و مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق‌، یکسری از نهادهای مهم کشور را در حوزه‌های مختلف برای رشد و توسعه مکلف به استفاده از ظرفیت‌های این شرکت‌ها کرده است.

دانش بنیان

به گزارش همشهری آنلاین، بنابر گفته سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، قانون جهش تولید دانش‌بنیان بسیاری از قوانین پایه‌ای کشور را تغییر می‌دهد و یک تغییر نگرش و تغییر فرهنگ در اقتصاد کشور ایجاد می‌کند.

تصویب و اجرای قانون جهش تولید دانش‌بنیان، حاصل تلاش و سه کار کارشناسانه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با مجلس شورای اسلامی است، این قانون و آیین‌نامه‌های تصویب‌شده آن، نقشه راه اقتصاد دانش‌بنیان کشور محسوب می‌شوند.

تمرکز جدی بر اجرایی سازی این قانون از اهداف اصلی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است چراکه این قانون بسیاری از زیرساخت‌های فکری در حوزه اقتصادی را تغییر می‌دهد. آیین‌نامه‌هایی که در این قانون تصویب شده، نه‌تنها به رشد شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق کمک می‌کند بلکه توسعه بخش‌های مختلف زیست‌بوم فناوری و نوآوری در کشور را به ارمغان می‌آورد.

به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در یکی از آیین‌نامه‌های این قانون آمده به‌منظور توسعه فناوری و نوآوری در حوزه نظام بانکی، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران همراه با چند نهاد دیگر مکلف به انجام یکسری اقدامات با رعایت قوانین و مقررات شده‌اند.

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با همکاری وزارت اقتصادی و دارایی مکلف است به‌منظور ارتقا و هوشمندسازی توان نظارتی با هدف ارتقای شفافیت و پیشگیری از تخلفات و ناکارآمدی‌های بانک‌ها و مؤسسات اعتباری و نظارت مالی، نسبت به ایجاد سامانه‌های هوشمند با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان اقدام کند.

همچنین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با همکاری وزارت امور اقتصادی و بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران در جهت کمک به توسعه نظام تأمین مالی نوآوری از طریق بانک‌های دولتی و صنعت بیمه مکلف است نسبت به بسترسازی برای استقرار نظام اعتبارسنجی و گسترش دایره شمول وثایق از جمله دارایی‌های نامشهود و تضامین در نظام بانکی برای شرکت‌های دانش‌بنیان و نوآور اقدام کند.

کد خبر 705232

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha